Flagg/østerike

Annonse


Wienervals for Telenor?

Flagg/østerikeDette skjer i forbindelse med at landets tredje mobillisens om en måned blir for lagt ut på anbud.

– Her bygger det seg opp til en konkurranse om den tredje mobillisensen. Vi regner med at spesifikasjoner og anbudsinvitasjoner for DCS-1800 nettet blir lagt ut fra myndighetene i midten av mars, sier direktør Sjur Malm i Connect Austria til Dagens Telecom.

Inne med 20 prosent
– Telenor eier 20 prosent av andelene i det østerrikske selskapet Connect Austria. I tillegg til flere Østerrikske investorer, er tyske Viag inne med 20 prosent eierandeler, opplyser Malm.

Viag er det samme selskapet som Telenor vil samarbeide med i sin satsing i Tyskland.

Annonse


Store investeringer
– Connect Austria regner med å gjøre investeringer over en tiårs periode på omlag seks milliarder kroner. Utviklingen tilsier en sammensmelting av mobil og fastnett, så dette er viktige investeringer både på kort og lang sikt, sier Malm.

Testnett
– Vi ringer nå over vårt eget DCS-1800 nett, og har fått gode erfaringer med implementering og drift av et slikt mobilnett, sier Malm.

Connect Austria etablerte et testnett for DCS-1800 i Wien sammen med Nokia og Ericsson i august 1996.

Gode muligheter
– Vi tror vi er kommet inn i Østerrike på rett tidspunkt. Mobilpenetrasjonen her er på bare seks til syv prosent og innbyggertallet er på rundt åtte millioner, så markedspotensialet er betydelig, sier Malm. Til sammenligning har Norge en mobilpenetrasjon på oppunder 30 prosent.

Avgjøres i juni
Malm regner med at anbudsrunden vil vare omlag to måneder etter at invitasjonen blir lagt ut i mars. Dette betyr at vi får vite hvem som får lisensen for DCS-1800 nettet i Østerrike i juni eller juli.

Annonse


Annonse


Annonse