Annonse


Spionbilder fra Microsoft

Fotografiene ble tatt fra russiske satellitter på 90-tallet og skal være oppsiktsvekkende detaljrike. Alle byer med mer en 500.000 innbyggere skal være med i arkivet.

Offentlig tilgjengelig
Meningen er å gjøre bildene tilgjengelige via Internettet. I følge en melding i Dagens Nyheter vil det være gratis å laste ned bildene for privatpersoner. Det er ikke kjent hvor mye Microsoft betalte det russiske selskapet Sovinformsputnik for rettighetene til å publisere bildene.

Høy kvalitet
Administrerende direktør Michail Fomtjenko, sier at selskapets har bilder av områder som tilsammen dekker mer enn to millioner kvadratkilometer. Dette tilsvarer en prosent av jordens overflate. Fomtjenko sier at kvaliteten på fotografiene er den høyeste som er tilgjengelig for offentligheten.

Bilder av en del av verdens største byer vil være tilgjengelig på slutten av året. Dette gjelder Los Angeles, Washington, San Francisco, Roma og London.

Annonse


Annonse


Annonse