Gates, Bill NY2

Annonse


Gjennomsnittlig Gates

Gates, Bill NY2Microsofts skaper og leder Bill Gates skriver en spalte for New York Times. Der ble han nylig spurt om hva slags maskin han bruker selv.

– Ett av de første spørsmål jeg fikk da jeg startet spalten tidlig i 1995, skriver Gates, og fortsetter:

Brukte normalutstyr
– På en måte har svaret endret seg, og på en annen måte ikke siden sist jeg svarte på det. I 1995 brukte jeg en bærbar 486-maskin med 12 mb. minne og en harddisk på 240 mb. På jobben var maskinen koblet til et nettverk, og hjemme med ISDN-tilkobling. Jeg hadde «dokkstasjoner» både på jobben og hjemme. Her var tilknytning til vanlig skjerm og tastatur. Når jeg var ute og reiste ble maskinen brukt uten ekstra utstyr, sier Gates.

Erfaringer
– Hvor bruker du ikke en Pentium var et spørsmål som Bill Gates ofte fikk den gangen.

Annonse


– Jeg brukte en 486 den gang fordi mange av våre kunder den gangen brukte 486-maskiner, og jeg ønsket å ta del i de samme erfaringene som gjennomsnittsbrukeren. Dette er en typisk holdning i Microsoft. Da Brad Silverberg ledet Windows 3.1 og Windows95-utviklingen insisterte han på at utviklerne skulle bruke eldre maskiner så de kunne erfare selv det samme som vanlige brukere.

Gjennomsnittlig
USAs rikeste mann oppgir at han i dag bruker en «midt-på-treet» bærbar Pentium-maskin.

– Jeg byttet maskin sent i 1996, til en bærbar Pentium-maskin, sier Gates, og han forteller at han ble begeistret over den økte ytelsen.

For den saks skyld: Bill Gates oppgir at han i dag bruker en 133 mhz laptop-prosessor, med 48 mb minne og harddisk på 1.3 gigabyte.

Annonse


Annonse


Annonse