Arkiv

Annonse


Fellesdata først med SEC

Arkiv– I 1997 vil 50-100 norske banker tilby betaling via nettet, sier Jan Kirkerud hos Fellesdata til Dagens Telecom.

VISA, SET og SEC
Mandag formiddag undertegner Fellesdata en avtale med IBM om teknologi-leveranser for sikker handel på nettet.

Fellesdata deltar i et stort internasjonalt prosjekt hvor 17 europeiske land skal utprøve kortselskapet VISAs standarder for betalingsformidling (SET – Secure Electronic Transactions) og for handel (SEC – Secure Electronic Commerce).

50-100 norske banker
– Fellesbanken, Novit og pilotbanken Sparebanken Hedmark skal være de første i Europa til å lansere sikker netthandel med VISA, sier direktør Jan Kirkerud hos Fellesdata til Dagens Telecom.

Annonse


– Det er veldig stor interesse hos bankene. Vi forventer at mellom 50 og 100 banker som er knyttet opp mot Fellesdata, vil lansere sine tjenester på nettet i løpet av 1997, sier Kirkerud til Dagens Telecom.

50 prosent ønsker nettbank
I november i fjor spurte Fellesdata et landsrepresentativt tverrsnitt av befolkningen om de ønsket seg virtuelle nettbanker:

– I aldersgruppen under 50 år var over halvparten interessert i å utføre banktjenester via nettet. De spurte var ikke nødvendigvis verken PC-brukere eller tilknyttet Internett, forteller Kirkerud. Folk flest innser nytteverdien av banker på nettet: – Alle vet at tid er penger!, sier Jan Kirkerud til Dagens Telecom.

Annonse


Annonse


Annonse