Annonse


Som å kjøre i fylla

– Jeg tror nok det er lignende forhold i Norge, det er ingen grunn til å tro noe annet, sier informasjonssjef Erik Andersen i Elektronikkforbundet til Dagens Telecom.

Uenighet
Undersøkelsen sies å være den første som gir direkte bevis for at bruk av mobiltelefon under bilkjøring fører til bilulykker. En gruppe av mobilleverandører i USA anklager undersøkelsen for å være feilaktig, melder Reuters.

Bilførere kjører mer forsiktig, mener mobilleverandørene som begrunner dette med at mobiltelefoner i bil øker, men antall bilulykker reduseres.

Hånd-fritt utstyr
Den amerikanske undersøkelsen viser at bruk av håndfritt utstyr ikke har noen positiv innvirkning på trafikksikkerheten.

Annonse


– Vi anbefaler uansett alle å bruke håndfritt utstyr i bil fordi slikt utstyr gjør at oppmerksomheten kan konsentreres mer om kjøringen og trafikkbildet. Håndfritt utstyr finnes i en rekke forskjellige typer og prisklasser, sier Andersen.

Trygg Trafikk
Som Dagens Telecom meldte tidligere, står Elektronikkforbundet og blant annet Trygg Trafikk bak en trafikksikkerhets-kampanje som anbefaler bruk av håndfritt utstyr til telefoner i bil.

Annonse


Annonse


Annonse