Annonse


Ny GoupWise i mars

Utålmodige kunder som ønsker seg de nye funksjonene i 5,1-versjonen av GroupWise må smøre seg med litt mer tålmodighet.

– Vi regner det som realistisk å ha GroupWise 5,1 ferdig i norsk oversettelse i slutten av mars, sier administrerende direktør Tor Østensen i Novell Norge til Dagens Telecom.

Nesten ferdig oversatt
– Årsaken til at vi kommer så fort med norsk versjon etter at den internasjonale er sluppet, er at vi har jobbet med oversetting av 5.0-versjonen fram til nå. Disse versjonene er nesten identiske når det gjelder oversettelse, sier han og legger til at 5.0-versjonen aldri kommer på norsk. Novell i Norge går naturlig nok rett på 5.1-versjonen..

De som har kjøpt GroupWise i tidsrommet fra 1. august i fjor til tretti dager etter lanseringen får samme antall lisenser av den nye versjonen uten ekstra kostnad. Forutsetningen er at de ber om dette innen seksti dager etter lanseringen.

Annonse


Bedre ytelse
Forbedringene i oppgraderingen er i følge Novell i første rekke bedre ytelse i GroupWise-systemet og bedre funksjonalitet i GroupWise-klienten. Klient/tjener-funksjonaliteten skal være optimalisert, noe som medfører ytterligere lavere administrasjonsutgifter, raskere oppsett, reduserte krav til serverminne og raskere overføring av meldinger.

Funksjonene for dokumenthåndtering er videreutviklet med forbedret import/migrasjon samt enklere oppretting av dokumenter som resultat. Parallelt har fulltekst søkefunksjonen gjennomgått vesentlige forbedringer som i første rekke gjør seg utslag i raskere respons. Systemet tillater nå brukeren fortløpende bearbeiding av søkeresulatene etterhvert som systemet fortsetter søkingen, i følge en pressemelding fra Novell.

Web-støtte
GroupWise 5.1 inkluderer støtte for LDAP (Lightwight Directory Access Protocol) på klienten som medfører at brukerne kan finne brukerinformasjon via enhver LDAP katalogtjeneste like enkelt som fra en personlig eller GroupWise-systemets adressebok. GroupWise 5 gjorde det mulig for brukerne å sende world wide web URLs til andre GroupWise brukere. Med GroupWise 5.1 vil en webadresse, som er inkludert i en GroupWise melding, automatisk oppdages og hyperlinkes til brukerens standardbrowser.

GroupWise 5.1 støtter åpne internettstandarder som TCP/IP, HTTP, HTML, SMTP/MIME og LDAP (klient) og vil få støtte for IMAP4, POP3, NNTP, S-MIME og LDAP (server) om kort tid.

Postkasse
GroupWise 5.1 inneholder utvidede e-post løsninger. Postkassen gir brukerne tilgang til personlig kalender, gruppeplanlegger, oppgavestyring, telefonbeskjeder, fakser og andre meldingstyper fra ett sted, både fra desktopen og via internett ved hjelp av GroupWise WebAccess. GroupWise WebAccess gir brukeren tilgang til den universale postkassen fra en hvilken som helst HTML browser, i følge selskapet.

Annonse


Annonse


Annonse