Annonse


Uten kabelspaghetti

Eriksen lanserte IBMs nye strømlinjeformede, mattgrå hjemme-PC-er i møbelforretningen Expo-Novas stilrene lokaler i Oslo. Her sto IBMs nye stolthet omgitt av matchende italienske designmøbler.

Sparer plass i stuen
Utseendet er slett ikke den eneste nyheten ved de nye hjemme-PCene fra IBM. I stedet for å lage en PC med skjerm, tastatur og en stor sentralenhet, har IBM delt opp PC-en slik at den blir mindre plasskrevende når den plasseres i stuen. Mange kvinner vil nok ønske det nye designet spesielt velkommen.

Konsoll med CD-ROM
Skjermen hviler nemlig på et kompakt, fem centimeter høyt konsoll hvor du også kan parkere tastaturet når det ikke er i bruk. Så snart du berører konsollet, åpnes et kontrollpanel med diskettstasjon og CD-ROM-spiller. Selve sentralenheten står i en egen stor boks som er tilknyttet konsollet med en to meter lang ledning.

Reduserer kabelrot
Den summende sentralenheten kan plasseres i et skap, eller under bordet sammen med den separate basshøyttaleren. IBM har altså splittet komponentene på en måte som gjemmer de mest plasskrevende delene og reduserer kabelrotet. Å frigjøre diskettstasjon og CD-ROM fra sentralenheten er en utmerket løsning.

Annonse


MMX-prosessor
Aptiva S-serie er en velutstyrt og potent PC som vil bli levert i tre modeller i Norge: Pentium 133, 166MMX eller 200MMX prosessor, 16 eller 32 MB RAM, 2, 3,1 eller 4,2 GB disk, og 15 eller 17-tommers skjerm. Alle har 33,6-faksmodem, lynrask 16X CD-ROM-spiller, høyttalere med separat bass, trådløs mus og en heftig joystick. Modellene koster henholdsvis 22, 25 og 32 000 kroner med moms.

Mye snadder
– Vi bundler maskinene med både Kunnskapsforlagets Multimedialeksikon og MS Encarta, samt 20 oppslagsverk, MMX-spill og barneprogrammer. Aptiva-pakken byr dessuten på Lotus SmartSuite, MS Works, Netscape Navigator, MS Explorer og andre verktøy. Det er både en stilig og velutstyrt arbeidshest IBM nå vil forføre det norske hjemmemarkedet med.

Annonse


Annonse


Annonse