Annonse


Nokia ned 21 prosent

Til tross for resultatnedgangen, det var en optimistisk Jorma Ollila som tirsdag la frem tallene:

– Totalt sett regner vi med at vi er godt posisjonert for  utnytte de nye mulighetene som vil komme i 1997, og Nokia vil fortsatt kunne vise til sterk vekst og god inntjening, sa Ollila på en pressekonferanse i Helsinki.

Ledende leverandør
– Ved fjorårets utgang var vi markedsleder på verdensbasis innen mobiltelefoni, en av verdens største leverandører av GSM-infrastruktur og verdens ledende leverandør av DCS 1800-løsninger, sa Ollila.

Han kunne også kunne fortelle at en GSM 1900-versjon av Nokia 9000 Communicator vil bli tilgjengelig i USA i løpet av året.

Annonse


Telekom og mobil øker mest
Telekommunikasjoner og mobilkommunikasjon er fremdeles de to dominerende divisjonene i Nokia. Telekom-delen økte i 1996 omsetningen med omlag 30 prosent, fra 10 milliarder til 13 milliarder finske mark, mens mobildelen økte omsetningen fra 16 milliarder til 21,5 milliarder mark.

Men driftsoverskuddet sto stille for telekommunikasjoner (2,982 milliarder mot 2,722 året før) og falt ganske kraftig for mobiltelefoner (1,431 milliarder mot 2,722 milliarder.

Berg- og dalbane
Resultatene fikk blandet mottakelse på Helsinkibørsen. Kursen hadde på forhånd gått opp 3 mark fra gårsdagens sluttkurs på 323 mark før den (etter offentliggjørelsen) gikk ned til 320 og så nok en gang begynte oppturen.

Meklerne var åpenbart usikre på hvordan de skulle tolke meldingen fra Ollila & Co.

Annonse


Annonse


Annonse