Annonse


«Bærbar» Ericssonsuksess

Forretningsområdet mobiltelefoni viste i fjor en fortsatt vekst for Ericsson-konsernet. Ordretilgangen hadde en vekst på 31 prosent i forhold til året før, mens salget økte med 40 prosent.

Systemer størst
Netto salg for mobiltelefonsystemer representerte i 1996 ca. 52 milliarder norske kroner for konsernet.

Ericsson solgte i fjor mobiltelefoner og terminaler for ca. 20 milliarder norske kroner på verdensbasis.

Vekst på verdensmarkedet
Årsaken til veksten tillegges økning i antallet abonnenter på verdensmarkedet. Antallet mobiltelefonabonnenter økte fra 50 millioner til 137 millioner i løpet av 1996.

Annonse


I Ericsson-konsernet forventes en fortsatt sterk vekst, med 590 millioner mobiltelefonabonnenter på verdensmarkedet i løpet av en femårsperiode.

Brukes av 40 prosent
Konsernet har flest antall brukere i verden. Ericssons mobiltelefonsystemer brukes av 40 prosent av verdens mobiltelefonbrukere.

Digitale systemer vinner
Det er spesielt mange nye brukere av digitale mobiltelefonsystemer, først og fremst innen GSM-systemet. Veksten i antallet abonnenter på digitale systemer er på 180 prosent på verdensmarkedet.

Asia vokser raskest
Den største veksten i antallet abonnenter har skjedd i Asia, med nærmere 90 prosent. I Latin-Amerika var veksten på nesten 65 prosent, fulgt av 55 prosent vekst i Europa, mens antallet abonnenter økte med 30 prosent i Nord-Amerika.

Annonse


Annonse


Annonse