Annonse


Får juling på børsene

Aksjene til nettverksleverandørene gikk rett til himmels i fjor, da investorene så dem som sikre vinnere på grunn av Internett-utviklngen. 3Coms aksjer steg med 57 prosent i 1996, mens Cisco gikk hele 71 prosent til værs. 3Coms aksjer nådde sin all time high 9. desember, da hver aksje var verd mer enn 80 dollar.

Fall for alle de store
Mandag var aksjen nede i 37 1/4 dollar. Dette skjedde etter at investorene i slutten av januar begynte å frykte for at salgsøkningen skulle bli mindre enn ventet.

Markedet er så nervøst at fallet begynte i forrige uke da Cisco fortalte om resultater som faktisk var såvidt over de analytikerne ventet. Deretter fortalte 3Com om langsommere vekst i salget av nettverkskort – og katastrofen var et faktum: 3Com falt mest på mandag. Cisco mistet 5 dollar, eller 8 prosent, pr aksje, mens Cascade og Bay så verdien synke med 5% mandag.

Suksess eller katastrofe?
Hva den resultatsmessige “katastrofen” egentlig handler om for 3Com? Jo, selskapet kunne fortelle at inntjeningen ville ligge på “mid-40-cents to low-50 cents” pr aksje i tredje kvartal, mot 42 cent i samme periode året før.
Egentlig er det altså snakk om knallresultater, men analytikerne hadde dessverre for 3Com sett for seg 60 cent pr. aksje.

Annonse


Annonse


Annonse