Annonse


Overtatt av Apple

Amelio er Apples styreformann og leder.

Rhapsody – det nye operativsystemet som blir et resultat av samarbeidet ventes ferdig i annen halvdel i år. Men kunder får neppe den nye versjonen før om tolv måneder. Senere i 1998 skal det komme en versjon som er kompatibel med Mac OS.

Mere Jobs
Apple annonserte at de ville kjøpe Steve Jobs selskap NeXT Software 20. desember for 400 millioner dollar. Alle instanser som har hatt noe å si har nå godkjent kjøpet.

Steve Jobs har fått en stilling som spesialrådgiver for Amelio. Jobs var en av de to grunnleggerne av Apple.

Annonse


Stor optimisme
I en melding fra Apple uttrykker Amelio stor optimisme over hva som vil bli effekten av å føre sammen de to selskapenes teknologi, som utfyller hverandre. Amelio lovte også at Mac’s operativsystem fortsatt skal oppgraderes to ganger i året.

Men det nye operativsystemet vil bygge på NeXTs teknologi. I følge Amelio vil det nye systemet overgå Windows NT med stor margin – nærmest hoppe bukk over det.

Heidi Roizen slutter
Mandag ble det kjent at Heidi Roizen, som har hatt oppgaven det siste året med å bedre Apples kontakt med produktutviklere slutter 21. februar.

I meldingen fra Apple roses hun for arbeidet som er gjennomført. Det oppgis ikke om hun skal begynne å jobbe for et nytt selskap.

Annonse