Annonse


NMT-ordre til Nokia

Det er mye snakk om at GSM overtar fra NMT i Norge og i resten av Skandinavia. Men det finnes fremdeles hundretusener NMT-abonnenter rundt om i landet, og særlig NMT 450 har fordeler, så som rekkevidde og stor dekning, som gjør at nettet temmelig sikkert vil være på luften i de neste femten år.

Usikker fremtid
Skjebnen for NMT 900 er mer usikker, siden systemet deler frekvensområde med GSM, men også dette nettet vil være på luften i noen år og har derfor behov for oppgradering og vedlikehold. Derfor har Telenor inngått avtalen med Nokia.

Rammeavtale
I følge Nokia handler det om en rammeavtale som strekker seg over to år for forbedring av NMT-nett, først og fremst basestasjoner.

Det er ingen overraskelse at akkurat denne ordren går til Nokia, som har levert basestasjoner til Telenor i mer enn 10 år.