Arkivfoto

Annonse


Prøver seg igjen

ArkivfotoSelskapet vil reise kjerringa og sikter mot tetsjiktet blant verdens mobiltelefonleverandører, skriver nyhetsbyrået NewsWire.Har du hørt det samme budskapet før fra Alcatel? Konsernet har etter en mislykket lansering i 1993 forsøkt seg gjentatte ganger i markedet uten å lykkes. Senest i fjor presenterte de apparatet HC1000 som til nå ikke har vært noen salgssuksess.

Designet for proffene
– Jeg er sikker på at vi skal klare det denne gangen. De nye telefonene bygger på et konsept som er spesialdesignet for profesjonelle brukere, sier direktør Lars Bisgaard ved Alcatel Mobile Nordic. Den nye «One Touch»-telefonen blir lansert på det norske markedet i løpet av våren. Den kraftigste utgaven har en standby-tid på inntil ti dager.

Nye tjenester
Telefonen skal være tilpasset de nye tjenestene som er på vei inn i mobiltelefonsystemet, som kontoutskrifter, børsmeldinger, rutetabeller, samt trafikk- og værovervåking.
«One Touch»-telefonen skal også kunne betjene reisebestilling og banktransaksjoner når slike tjenester blir lagt ut.

Små symboler
«One Touch»-systemet innebærer at brukeren har tilgang til alle funksjoner ved å trykke på én knapp. I stedet for tradisjonell tekst kommer det opp små symboler eller ikoner på displayet, som til sammen betegner 115 funksjoner. Blant funksjonene er:
 • Tre telefonkataloger, med mulighet for 350 innlagte numre
 • Vibratorfunksjon
 • Avtalebok
 • Kalkulator
 • Oversikt over hvem som har ringt/ubesvarte samtaler
 • Stort display, som tar 75 tegn over fem linjer

  70 timer standby
  Med et såkalt «slankt»-batteri (NiMH 600 mAh) har telefonen en standbytid på inntil 70 timer. Med denne batteriversjonen er taletiden oppgitt å være 2,5 timer. Telefonens vekt er med denne løsningen 175 gram inklusive batterier.

  Annonse