Annonse


650 mill. i hussentraler

– Til tross for fjorårets 15-20 prosents prisfall på store hussentraler, greide Telenor Bedrift både å beholde sin markedsandel og å øke omsetningen med 75 millioner kroner. 1996 ga det beste resultatet noensinne siden utstyrsmonopolet ble opphevet i 1988, sier produktdirektør Svein Risberget til Dagens Telecom.
Risberget leder Tale/CPI-enheten som har ansvar for taleprodukter, utstyr og datatelefoni hos Telenor Bedrift.

75 millioner opp
Telenor Bedrifts hussentraløsninger omfatter både store og små hussentraler, trådløse DECT-løsninger og callcentre. Alle disse produktgruppene økte sin omsetning både i 1995 og 1996. Til sammen økte omsetningen med ca 75 millioner kroner både i 1995 og 1996.

65 prosents andel
Markedsandelene til de forskjellige leverandørene har vært forholdsvis stabil gjennom de siste årene. Telenor har ca 65 prosent av hussentral-markedet, fulgt av Alcatel med 15 prosent, Telefonselskapet 8 prosent, Telia 7 prosent og andre aktører med 5 prosent av totalmarkedet som altså utgjør ca 650 millioner kroner. (Telenor eier 48 prosent av Telefonselskapet.)

Nye aktører
Blant de nye aktørene finner vi Siemens, Philips og Ascom som nå er på vei inn på markedet. Microsoft og andre »data-aktører» har foreløpig ikke sine telefoniløsninger klare, men de kommer nok.

  • Telenor 65 prosent
  • Alcatel 15 prosent
  • Telefonselskapet 8 prosent
  • Telia/Goldstar 7 prosent
  • Andre aktører 5 prosent
    Totalmarkedet for hussentral-løsninger utgjorde ca 650 millioner kroner i 1996.

    Annonse