Skjermdump

Annonse


Nå kommer PC-telefonen

Skjermdump– Vi håper at Telenor Bedrift vil selge 10 000 enheter av den PC-baserte telefoniløsningen, sier Leif Hansen hos Tell AS til Dagens Telecom.
Hansen har ledet utviklingen av WinPhone gjennom selskapet Tell AS. Tidligere jobbet han som forsker ved SINTEF-SI og ved Telenor FoU.

Unik PC-telefon
– Vi skummet hele verden for å finne en god PC-telefon, sier produktgruppesjef Svein Aardahl i Produkt-divisjonen hos Telenor Bedrift.
– Vi oppdaget at den beste telefoniapplikasjonen faktisk fantes i Norge og var utviklet av en tidligere Telenor-forsker. Vi ser et stort potensiale både i Norge, Danmark og Sverige. Det finnes ikke noe tilsvarende telefoniprodukt på det nordiske marked, sier Aardahl til Dagens Telecom.

Viser navn og nummer
Den nye PC-telefonen består av programvare, innstikkort, mikrofon og høyttaler. Telenor Bedrift vil selge WinPhone for ca 1200 kr med moms. Den høyttalende telefonen betjenes med klikk på telefonregistret.
Når Telenor til våren lanserer A-nummeroverføring via analoge linjer, kan WinPhone automatisk slå opp og vise innringerens navn og nummer.

Unngår kryptiske koder
WinPhone kan sende tekst til personsøker og GSM-telefon. Programmet inneholder en telefonsvarer som holder rede på fire utgående meldinger.
WinPhone er dessuten forprogrammert både for samtale venter, viderekopling, telefonkonferanse etc. og for boklubb-bestilling, telebank, bompenge-abonnement, kredittkort-konto etc.

Avventer ISDN
– Når kommer WinPhone for ISDN?- Foreløpig sitter vi litt på gjerdet for å se om telefoni og dataoverføring blir så integrert som mange tror, sier Leif Hansen til Dagens Telecom.
Tell AS har foreløpig bare solgt noen få hundre eksemplarer av WinPhone etter at produktet ble lansert i september fjor.
–Avtalen med Telenor Bedrift betyr at vi kan konsentrere oss om å videreutvikle produktet, mens de tar seg av distribusjon og salg, sier Leif Hansen hos Tell AS i forskningsparken på Kjeller.

Annonse