Annonse


NC for en krone?

Mulighetene for at NCer – eller nettverksdatamaskiner – vil bli solgt for lav pris for å komme inn på markedet er utrolig stor. Mulighetene for å få nye aktører med utradisjonelle salgsmetoder er enda større.

Forhandler
Harald Løvvik i Oracle kan bekrefte at selskapet har kontakt med en salgsorganisasjon som vanligvis selger elektroniske produkter som fjernsynsapparat, men understreker at det ikke er tatt noen avgjørelse, og vet heller ikke når den kan foreligge.

Internettleverandør
Men det finnes andre måter for distribusjon. Internettleverandører er potensielle forhandlere.
I stedet for et billig modem, som har vært agn for både Schibsted-Nett og Telenor Online for å kapre nye kunder, så er det mulig å tilby kundene en egen NC, som kan kobles opp mot Internettet ved å plugge inn to kontakter, en til telefon, og en til strøm. Så spørs det om El-kjøp vil være villig til å ta på seg salget.

Egne nett
En del energi-selskap har egne kabelnett, og en del av disse er i ferd med å forberede sine anlegg for også å levere telekommunikasjonstjenester.
Her har det vært kontakter mellom leverandører av NCer og energiverk. Det er mulig å tenke seg en modell hvor energiverket setter opp en NC for å måle strømforbruket, og også kan tilby tilleggstjenester. For eksempel at fjernsynet kan brukes for å koble seg opp mot Internett.

Annonse


Annonse


Annonse