- -

Annonse


Skjøt gullfuglen

- -– Det er riktig at vi har inngått kontrakten, og denne vil bli offentliggjort i løpet av tirsdagen. Det er klart vi er svært glade for denne store ordren ettersom vi har fått en del motbør i januar, sier markedsdirektør Hans Lillebye i Ericsson til Dagens Telecom.

Telenor eier operatøren
Lillebye bekrefter at kontrakten er inngått med Telenor Invest, som er majoritetseier i Grameen Phone. Det er dette selskapet som skal etablere og drive det nye GSM-nettet i Bangladesh.

Første leveranse i mars
Etter det Dagens Telecom erfarer skal den første leveransen være på plass allerede i midten av mars. Denne delordren har en verdi på rundt 100 millioner kroner og er stort sett det Ericsson vil få ut av Gigantkontrakten i år. De resterende 400 millionene vil selskapet kunne ta inn i 1998 og 1999.

300.000 abonnenter innen tre år
Det nye GSM-nettet skal dekke hovedstaden Dhaka, samt en del andre større byer i Bangladesh.

Annonse


Grameen Phone regner med at i løpet av året vil de ha om lag 25.000 abonnenter tilknyttet det nye GSM-nettet. I løpet av en treårsperiode skal dette tallet økes til rundt 300.000 abonnenter.

Arbeidet på spreng
– Dette er en såkalt turnkey-leveranse. Fra vi fikk anbudsinnbydelsen til nå har det gått kun tre måneder. Mellom 20 og 25 Ericsson-ansatte har arbeidet på spreng med engineerings-, prosjekterings- og leveranseplanlegging, sier Lillebye til Dagens Telecom.

Utstyret er produsert i Sverige
– Ettersom vi nå starter med leveranser er det kun fem personer som skal styre dette. GSM-ustyret som skal til Bangladesh er produsert i Sverige, opplyser Lillebye.

Andre kontrakten
Bangladesh-kontrakten kommer like etter at norske Ericsson i fjor var ansvarlig for en lignende leveranse til Montenegro. I likhet med Bangladesh-kontrakten var Telenor Invest også oppdragsgiver der.

Følger etter Telenor
– Vi følger nå etter Telenor Invest ut i verden. Vi ser på dette som et nytt satsingsområde og et gryende eksportmarked. Spesielt tror vi på prosjekter når det gjelder mobilrettet-virksomhet i utlandet, sier markedsdirektør Hans Lillebye til Dagens Telecom.

Ukjent konkurrent
Det er ikke kjent hvem Ericsson konkurrerte med for å få Bangladesh-kontrakten. Normalt er det Nokia, Siemens og Nortel som har vært norske Ericssons argeste konkurrenter på denne type kontraktstildelinger.


Annonse


Annonse


Annonse