- -

Annonse


Skjøt gullfuglen

- -– Det er riktig at vi har inngått kontrakten, ogdenne vil bli offentliggjort i løpet av onsdagen. Deter klart vi er svært glade for denne store ordrenettersom vi har fått en del motbør i januar, siermarkedsdirektør Hans Lillebye i Ericsson til DagensTelecom.

Telenor eier operatøren
Lillebye bekrefter at kontrakten er inngått med Telenor Invest, somer majoritetseier i Grameen Phone. Det er dette selskapet som skaletablere og drive det nye GSM-nettet i Bangladesh.

Første leveranse i mars
Etter det Dagens Telecom erfarer skal den første leveransen værepå plass allerede i midten av mars. Denne delordren har en verdi pårundt 100 millioner kroner og er stort sett det Ericsson vil få ut avGigantkontrakten i år. De resterende 400 millionene vil selskapetkunne ta inn i 1998 og 1999.
300.000 abonnenter innen tre årDet nye GSM-nettet skal dekke hovedstaden Dhaka, samt en delandre større byer i Bangladesh.
Grameen Phone regner med at i løpet av året vil de ha om lag 25.000abonnenter tilknyttet det nye GSM-nettet. I løpet av entreårsperiode skal dette tallet økes til rundt 300.000 abonnenter.

Arbeidet på spreng
– Dette er en såkalt turnkey-leveranse. Fra vi fikk anbudsinnbydelsentil nå har det gått kun tre måneder. Mellom 20 og 25Ericsson-ansatte har arbeidet på spreng med engineerings-,prosjekterings- og leveranseplanlegging, sier Lillebye til DagensTelecom.

Annonse


Utstyret er produsert i Sverige
– Ettersom vi nå starter med leveranser er det kun fem personersom skal styre dette. GSM-ustyret som skal til Bangladesh erprodusert i Sverige, opplyser Lillebye.

Andre kontrakten
Bangladesh-kontrakten kommer like etter at norske Ericsson i fjorvar ansvarlig for en lignende leveranse til Montenegro. I likhet medBangladesh-kontrakten var Telenor Invest også oppdragsgiver der.

Følger etter Telenor
– Vi følger nå etter Telenor Invest ut i verden. Vi ser på dette som etnytt satsingsområde og et gryende eksportmarked. Spesielt tror vipå prosjekter når det gjelder mobilrettet-virksomhet i utlandet, siermarkedsdirektør Hans Lillebye til Dagens Telecom.

Ukjent konkurrent
Det er ikke kjent hvem Ericsson konkurrerte med for å fåBangladesh-kontrakten. Normalt er det Nokia, Siemens og Nortelsom har vært norske Ericssons argeste konkurrenter på dennetype kontraktstildelinger.

Annonse


Annonse


Annonse