Annonse


Miljøproblem på alvor

Det er et anselig antall mobitelefonbatterier Telenor Mobil kan ta hånd om når de om en måned starter innsamling av mobiltelefonbatterier.
Selskapets kampanje for gjenbruk av slike batterier vil derfor ha stor miljømessig betydning.

Kort levetid
– Batteriene i dagens mobiltelefoner har begrenset holdbarhet. Gjennomsnittlig levetid for mobiltelefonbatterier til dagens håndholdte mobiltelefoner er på mellom ett og to år, sier informasjonssjef Per Eng Halvorsen i Telenor Mobil til Dagens Telecom.

Flere batterier
– Mange abonnenter har mer enn ett batteri. Et grovt anslag er at hver abonnent har gjennomsnittlig et og et halvt batteri hver, sier Eng Halvorsen.
Om vi tar utgangspunkt i en batterilevetid på to år, betyr det at det hvert år utrangeres en million mobiltelfonbatterier i Norge.

Oddekalvs initiativ
– Vår kampanje for innsamling av slike batterier er kommet i stand på grunn av Telenor Mobils samarbeid med Norges Miljøvernforbund hvor Kurt Oddekalv er vår kontaktperson, sier Eng Halvorsen.

Prøveprosjekt
I første omgang er det 100 forhandlere som vil samle inn utrangerte batterier. Dersom forsøket blir vellykket vil hele vårt kontaktnett starte slik innsamling. Vi tar selvsagt også imot batterier fra NetCom abonnenter, understreker Eng Halvorsen.
Batteriene vil samles inn av firmaet Norsk Batteriretur og sendes til Sverige og Frankrike for utvinning av tungmetaller som nikkel og bly.

Annonse


Annonse


Annonse