Annonse


Javasuite fra Lotus

Den nye serien kontorapplikasjoner er beregnet på å kjøre på alle Java-tilpassede PCer og nettverks-datamaskiner.
Det er snakk om relativt små versjoner av standardapplikasjoner som regneark, database e-post og tekstbehandling. En Java-versjon av Lotus Organizer hører også med.

Med i køen
Dermed er altså også Lotus med i køen av programvarehus som satser på Java som programmeringsspråk, slik at programmene kan kjøres på Java Virtual Machine.
For ikke lenge siden viste Corel sin Corel Suite for Java, og Novell har gjort det klart at nettverks-løsningene såvel som applikasjoner av typen ManageWise og GroupWise etterhvert vil bli utviklet som Java-applikasjoner.

Microsoft var restriktiv
Bare Microsoft har hittil vært restriktiv i forhold til Java, først og fremst for å fremme sine egne, Windows-avhengige Active-X-løsninger.

Nintendo – ikke Windows
Det nye brukergrensesnittet er noe av det første som slår en når Lotus demonstrerer Kona. Det er ikke lenger Microsoft Windows og skrivebords-metaforen som er utgangspunktet.
Det har lenge vært sagt for at de nye generasjonene PC-brukere finner Nintendos brukergrensesnitt mer naturlig enn Microsoft Windows.

Tok konsekvensen
Nå har Lotus åpenbart tatt konsekvensen av dette, ved introdusere et brukergrensesnitt som er som tatt direkte ut av dataspillenes verden – et brukergrensesnitt hvor mange ihuga Windows- og Mac-brukere antakelig vil måtte tenke seg om en gang eller to før de finner fram.
Men Lotus lover til gjengjeld at alle Kona-applikasjonene meget raskt vil bli lokalisert til forskjellige lands språk og lokale forhold.

Annonse


Annonse


Annonse