Annonse


Telenor satser 50 mrd?

Det er konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen som uttaler dette til Dagens Næringsliv, samtidig som han understreker at det ikke finnes noe program for investeringer som strekker seg så langt inn i fremtiden.

Store utenlandsplaner
Hermansen har tidligere sagt at Telenor prioriterer investeringene i Norge, men vurderer hele Norden som sitt hjemmemarked.

Telenor har imidlertid store planer om vekst også utenfor Norden under de fire satsingsområdene satellittkommunikasjon, mobiltelefoni, katalogvirksomhet og såkalte verdiøkende tjenester (spesialbygde nettverk for næringslivskunder og andre store kunder).

Ber om 16 milliarder
Etter beregninger Dagens Næringsliv har gjort, vil Telenor måtte be om omlag 16 milliarder kroner fra staten for å makte en slik internasjonal milliardsatsing. Dermed vil saken sannsynligvis bli en het potet for de politiske partiene på Stortinget. FrP og SV er ventet å bli de store jokerne.

Annonse


Annonse


Annonse