Annonse


Ikke kast Nokiabatterier

– Telenor Mobils initiativ for å samle inn miljøskadelige mobiltelefonbatterier er positivt. Dette miljøproblemet vil imidlertid bli mindre i fremtiden fordi tung-metallbatterier produseres i mindre grad enn før, sier markedssjef Lars Bjarnemark i Nokia Mobile Phones.

Solcelle-batteri
Nokia har sluttet å produsere de gamle nikkel-kadmium batteriene, og produserer nå mindre miljøskadelige batterier enn tidligere. Det siste nye er Nokias solcelle-batteri som kan lades opp igjen og igjen. Bjarnemark regner med at de fleste mobiltelefonprodusenter etterhvert vil satse på solcelle-batterier.

Oppfordring
– Med økt mobiltelefonbruk vil antallet utrangerte batterier fortsette å øke. Derfor vil det alltid være behov for en returordning, sier Bjarnemark.

Vanlige batterier ikke død
Til tross for lansering av solcelle-batterier vil det eksistere vanlige batterier i mange år fremover, og Bjarnemark oppfordrer brukere av Nokias mobiltelefoner til å levere utrangerte batterier.

Annonse


Annonse


Annonse