Annonse


Godt år for SAP

Overskuddet økte med hele 40 prosent, langt mer enn forventet. Utviklingen i Norge er bedre enn gjennomsnittet.
R/3 er de siste årene blitt så anerkjent at de store serverleverandørene står i kø for å få sin maskinvare sertifisert for den tyske programvaren. Dette skjer ikke bare i Tyskland: Hele 75 prosent av SAPs omsetning i fjor kom fra eksportmarkedene – hvorav 36 prosent i USA. Også i Norge satser stadig flere storbedrifter på R/3.

Sterk vekst
Derfor burde det ikke overraske noen at det går bra for SAP for tiden. Men aksjemarkedene ble likevel oveerrasket da Dietmar Hopp, toppsjefen i SAP, la frem resultatene for 1996. For overskuddet økte med hele 40 prosent, noe som i neste omgang førte til at aksjekursen steg med 10 prosent. Analytikerne hadde entet et resultat pr. aksje på 5,20 mark, mens det virkelige tallet ble 5,48 mark.

Omsetning på 2,7 mill. DM
Omsetningen ble 3,7 milliarder mark, opp fra 2,7 milliarder året før. Driftsresultatet økte 43 prosent til 966 millioner mark, mens overskuddet etter skatt økte fra 405 millioner mark til 567 millioner.|

100 millioner i Norge
SAPs norske virksomhet administreres fra København, og SAP Danmark og Norge økte omsetningen med 35 prosent mens overskuddet økte 67 prosent.
Omsetningen i Norge ligger anslagsvis på 100 milioner kroner og vokser raskere enn gjennomnittet fordi R/3 nå har fått sitt gjennmbrudd også i norsk næringsliv.