Annonse


Datagründer satser på NC

– Vi kommer til å selge NC-maskiner fra Oracle. Vi kommer også til å sette sammen og eventuelt videreutvikle maskiner med lisens fra Oracle, og vi kan hjelpe firmaer med å få sitt system på luften, sier Lars Monrad-Krohn til Dagens Telecom.

Nytt firma
For å forhandle maskinene har Lars Monrad-Krohn stiftet firmaet NCNOR. Firmaet låner for tiden kontorplass og er på utkikk etter egne lokaler.

Intranett og Internett
Monrad-Krohn har klokkertro på den nye teknikken. Og han mener at all ny utvikling vil være basert på nettverksløsninger:
– Hvis du er en munk, og skal sitte for deg selv, sats på PC. Dersom du er et samfunnsorientert menneske, og vil kommunisere med kolleger. Da er NCen valget.

Brukerproblem
– PC’en ble utviklet den gang en mente at 1 mb var mye hukommelse. Mye av teknologien henger igjen. Det fører til mye brukertrøbbel. Samtidig er det mange steder kraftige datamaskiner som bare brukes en brøkdel i forhold til ytelsen. Og dette er overkill.

Annonse


På en måte er det utviklingens hjul som dreier en omgang til. Trolig vil NCen dominere om ti år. I mellomtiden vil det stadig bli solgt PCer, mainframes, minimaskiner. Det er sjelden system dør.

Voksende marked
Kommunikasjon blir mer og mer viktig når det gjelder databransjen.
– Amerikanske kilder mener at NC-markedet vil utvikle seg og få et potensiale på 12 milliarder kroner i løpet av 3 – 4 år, sier Monrad Krohn. Det vil da være flere NCer enn PCer, og det er et konservativt anslag.

Laaaang erfaring
Lars Monrad Krohn har erfaring med å stifte firmaer. I 1967 gikk han sammen med Per Bjørge og Rolf Skaar ut og stiftet AS Norsk Databehandling, som senere fikk navnet Norsk Data. Senere stiftet han Tiki Data, som ble solgt til Merkantildata i fjor høst.

Annonse


Annonse


Annonse