Annonse


Telecom for 40 millioner

I Skandinavia omsatte Bosch totalt for sju milliarder kroner. Konsernet Robert Bosch omsatte i fjor for ca 164,8 milliarder kroner. Dette er en økning på 15 prosent, der halvparten av økningen kommer fra oppkjøpet av Allied Signals, en amerikansk bedrift med 11.000 ansatte som gir Bosch total-løsninger på bremsesystemer til biler.

Telekom for 28 milliarder
Omlag halvparten av omsetningen i Bosch skriver seg fra salg av deler til bilindustrien.
Selskapet omsatte telekommunikasjonsprodukter i 1996 for 28 milliarder kroner.

Sterk på «sjøen»
Telekommunikasjoner for Bosch i Norge er tre ting: Kommunikasjonsløsninger på oljeplattformer, der selskapet har 80-90 prosent av markedet i Norge.
Den andre delen er et togradiosystem somgir 8-10 millioner kroner i kassa hvert år. Det tredje området er helse/nødtjenesten, der det leveres lukkede radionett.

Åtte fylkeskommuner
Her har Bosch åtte fylkeskommuner som kunder i dag, og håper få den niende i havn om kort tid. I tillegg er det levert et kystradiosamband til De forenede arabiske emirater i samarbeid med Garex AS. Slike samband håper Thorberg å selge til andre land, både i Europa og resten av verden.

Annonse


622 mill. i omsetning
Omsetningen i Norge økte i 1996 for de 135 personene på Mastemyr utenfor Oslo til 622 millioner kroner, opp fra 575 millioner året før.
Mye av denne omsetningsøkningen skriver seg fra kjøpet av Ascom Autophon A/S.

Radionett til helsesektoren
Sistnevnte del av virksomheten leverer i hovedsak lukkede nett, blant annet til kommunikasjon innenfor helsesektoren. På dette området har Bosch – eller Ascom – fått endel juling, og årsaken er klar, i følge direktør Thorberg.

Voksesmerter
– Ascom Autophon, som vi overtok, vokste for fort. De klarte ikke å følge opp kundene og levere de løsninger som var avtalt, sier han og understreker at åtte fylkeskommuner nå har fått sine systemer i orden.

Løst om et halvår
– Akershus gjenstår, og vi regner med at disse problemene vil være løst i første halvår i år. Muligheter for utvidelser av anlegget er mulig, sier Thorberg.

Annonse


Annonse


Annonse