Annonse


Rekord for Tele Danmark

Torsdag meldte Tele Danmark at 10.000 av selskapets ansatte var i streik. Fredag opplyste selskapet at finregningen viste at 7.500 av selskapets ansatte hadde holdt seg borte fra arbeidet. Fredag opplyste selskapet at 5.000 streiket. Selskapet har 16.000 ansatte.

Et års omstrukturering
Arbeidet med å omstrukturere Tele Danmark har skjedd i et års tid, uten at de ansatte ble tatt med på råd. Samtidig som 2.500 sparkes, så skal 500 ansettes. Disse to punktene har ført til irritasjon hos de ansatte.

«Mere effektiv service»
Tele Danmark har ikke hatt en helt hendig hånd med informasjonsarbeidet. Nyheten om at 2.500 måtte gå ble presentert under tittelen: «Mere effektiv service». Først i tiende linje kom beskjeden om at 2.500 medarbeidere ville bli frigjort.
De ansatte ble informert via faks og pressemelding. Beskjeden til pressen var følgende i pressemeldingen:

Arrogant
«Tele Danmarks ledelse er imidlertid klar over, at saken kan ha en viss offentlig interesse, og derfor vil adm. direktør Hans Würtzen være klar ved telefonen på 89 33 77 77 fra omkring kl. 18.00 i dag. Inntil da sitter Tele Danmarks ledelse i møte med personalets representanter.»
Både fagforeninger og Tele Danmarks ledelse regner med at det er de eldre medarbeiderne som i første rekke vil miste jobben.