Annonse


Kodak med fokus

Kodak har som mål å bli ledende på sitt satsningsområde.
Det fører til at Kodak har kjøpt opp den amerikanske programleverandøren Wang Software og har brukt nærmere to milliarder kroner på handelen. Wang blir nå et datterselskap av Kodaks Business Imaging Systems (BIS).
Kodaks BIS har 2.000 ansatte. Oppkjøpte Wang har 6.500 ansatte og det er varslet at oppkjøpet fører til at 700 av disse mister jobben.

Øker raskt
Et av de raskest voksende områder i databransjen er imaging – det vil si systemer og tilpasninger for forskjellige typer informasjons- og dokumenthåndtering. Wang hevder å ha fordoblet omsetningen flere år på rad.

Forsterke nettet i Norden
– Vi har bestemt oss for å bli best innen området «document management». Oppkjøpet er et logisk steg. Vi vil også forsterke det lokale nettet i Norden sammen med etablerte og nye samarbeidspartnere. Supporten blir tatt vare på når vi ansetter personalet som tidligere var i Wang Software, sier Robert Bjørklund-Cygnaeus i Kodak

Strategi
Et viktig strategisk oppkjøp som fyller et tomrom i vår nåværende virksomhet, og vil bli en viktig del av vår utviklingsplan, sier Kodak Eastmans styreformann George M. C. Fisher.

Stadig mer digital
I en melding fra Kodak heter det at Wang vil fortsette sin satsning på kjernevirksomheten som nettverksoperatør og uavhengig tjenesteleverandør med omfattende virksomhet i datasektoren. Det heter videre at Kodak skal bli en enda sterkere leverandør på det raskt voksende digitale imaging-markedet.

Annonse


Annonse


Annonse