Annonse


Trådløs Notes

Personsøker-modulen (Pager Gateway) i Lotus Domino vil bli utvidet slik at det blir mulig å sende meldinger til alle typer trådløse tekstmottakere (en- og toveis) via Lotus Domino. Domino er navnet Lotus nå har gitt den Web-baserte versjonen av Notes.

SMS kommer
Dette betyr at man kan sende meldinger til personsøkere og til teksttjenester i mobiltelefoner – etterhvert også GSM-systemets SMS. Dessuten kan man også motta meldinger fra SMS, og fra toveis personsøkertjenester.
Disse meldingene kan videresendes gjennom Internett. PC-brukeren kan gjøre det hele fra en standard nettlos som Netscape Navigator eller Microsofts Internet Explorer.

Tilpasset tjenesten
I første omgang har Lotus tilpasset tjenesten til standard personsøker-løsninger, og til AT&Ts amerikanske PocketNet-telefon. Men GSM-varianten skal være rett rundt hjørnet – og vil antakelig bli lansert på neste ukes europeiske Lotussphere i Nice.

Domino-telefon
Dessuten har selskapet lansert en løsning kalt Telephony OneStop, en videreføring av ”Integrated messaging for Lotus Notes” Telephony OneStop kobler en organisasjons telesvar-løsninger opp mot Notes, slik at man får en universell innboks som omfatter elektronisk post, telesvar, personsøker- og fasmeldinger.

Annonse


Alle typer meldinger
Dermed skal såvel mobil- som fastnett-baserte brukere kunne få tilgang på, styre, lagre og sende videre alle typer meldinger i bedriftens Notes-nett – basert på telefon eller PC. Lotus Telephony OneStop finnes foreløpig i Windows NT-versjon.

Støtter CallPath
Dessuten kommer Lotus FastCall nå med støtte for IBMs CallPath.
Dermed kan CallPath-brukere nå identifisiere kunder og åpne database-felter i Notes og andre Lotus SmartSuite-applikasjoner, og på samme måte bruke PCen til å ringe ut fra CallPath-baserte telefoner og sentraler til ethvert nummer som er lagret i en Notes- eller SmartSuite-applikasjon.

Annonse


Annonse


Annonse