Annonse


Telenor med økonomi-TV

TV 8, som satser sterkt på økonominyheter og programmer om privatøkonomi, starter sine sendinger i september 1997. Betalingskanalen blir da tilgjengelig for paraboleiere og kabelabonnenter via Telenors satellitt i “nordenposisjonen en grad vest”.
I følge en felles pressemelding fra Telenor Satellite Services (TSS) og TV 8 har det svenske TV-selskapet inngått en langsiktig avtale med TSS om distribusjon av kanalen.

Økonominyheter
Den nye kanalen finansieres av det børsnoterte selskapet Rators og retter seg i første rekke mot svenske seere.TV 8 planlegger fire nyhetssendinger om økonomi hver kveld.
Redaksjonen er under oppbygging under ledelse av Pieter Tham, som også skal være programleder. Han kommer fra A-ekonomi i Sveriges Television. I tillegg til økonominyhetene skal sendingene inneholde dokumentarer om samfunn, politikk, eventyr, natur, teknikk og vitenskap.

Mange kanaler
Telenor distribuerer i skrivende stund et tyvetall fjernsynskanaler via “en grad vest”: CTV-pakken med CNN, Eurosport Nordic, TCC, Discovery Channel, MTV, BBC Prime, TNT Classic Movies og Cartoon Network, samt TV-kanalene NRK1, NRK TO, TV2 (Norge), TV Norge, TV3 Norge, TV3 Danmark, TV3 Sverige, FilmNet 1, FilmNet 2, DR1, DR2, TV 1000, Supersport, TV 1000 Cinema, TV3+ Danmark og Sci-Fi.

Annonse


Annonse


Annonse