Annonse


Danske tele-aksjoner

En medvirkende årsak til den kraftige reaksjonen er at ledelsen i Tele Danmark først ville gå i forhandlinger med de ansatte etter at vedtaket om å kutte ned antallet ansatte var gjort.

Omfattende møter
Fredag morgen innkalte vel 3.000 teknisk ansatte til møte i morgentimene. Det er også varslet at det vil være flere møter i løpet av dagen.

Torsdag kveld var det usikkert hvor mange i Tele Danmark som hadde gått til streik eller hadde lagt ned arbeidet, selv om det var klart at aksjonen var landsomfattende. Det danske televerket innførte kriseberedskap fredag etter at flere tjenester stoppet opp torsdag. Nødtelefoner og andre samfunnsviktige teletjenester skal fortsette uforstyrret. Flere steder ble det meldt om driftsforstyrrelser, og lite oppmøte.

Tusener gikk
I Århus-området streiket mellom 2.000-2.500 av de ansatte. På Fyn la 800 ned arbeidet og på Sjælland forlot flere tusen arbeidsplassen og gikk hjem, i følge det danske Dagbladet Børsen.

Tele Danmark har 17.000 ansatte, 13.000 er medlemmer av Telekommunikasjonsforbundet. Torsdag ettermiddag var det flere krisemøter blant de tillitsvalgte over hele landet for å legge videre forhandlingsplaner.

Annonse


Annonse


Annonse