Annonse


Hvilke sider ser du på?

Guardian 2.1 er nylig sluppet på markedet av selskapet NetGuard, et datterselskap av Israelske LanOptics. Selskapet har et teknologisk utgangspunkt i Token Ring-kompetanse og leverer huber, svitsjer og annet nettverksutstyr.

Brannmur med overvåkning
Guardian har bare vært på markedet i åtte måneder hittil:
– Selv om produktet er relativt ferskt har vi fått mye skryt og positiv omtale i de tester vi har vært med på, sier Neville Wheeler i LanOptics til Dagens Telecom.

Tror på Windows NT
Guardian ble skrevet for OS2 og Windows NT. Wheeler understreker at dette ikke var noen tilfeldighet.
– Det eksisterte ikke noen programvare for brannmur på NT før vår Guardian kom i fjor, hevder Wheeler og legger til at selskapet tror NT blir den viktigste plattformen for Internett-brukere etterhvert.

God på rapportBrannmurens siste versjon inkluderer en rekke sterke rapporteringsmuligheter:
– Fra en hvilken som helst WinNT eller Win95-pc på nettet kan administrasjonsprogramvaren til brannmuren kjøres. Her er det mulig å sette opp de statistikker man ønsker for å overvåke internett-trafikken på lokalnettet.

Annonse


Avdekk misbruk av nettet– I utgangspunktet er dette ment brukt til å få oversikt over hvor det trengs mer båndbredde i lokalnettet, men det er også mulig å se hvilke steder på weben de ansatte besøker. Og – hvor lenge de er der, sier Wheeler og legger til at dette gjør det mulig å se om Internett blir misbrukt.
– Vår brannmur er blant annet testet mot Unix-systemer. I 99 prosent av tilfellene var vår Guardan raskere enn konkurrentene, sier Neville Wheeler til Dagens Telecom.

Annonse


Annonse


Annonse