Annonse


Ulykke forsinker Thor II

– Utsettelsen gir ingen økonomisk konsekvenser for oss, men vår planlagte lansering av digitale TV-kanaler må naturlig nok utsettes. Andre kontrakter trer ikke i kraft før til høsten, så der er det ingen problemer, sier adm. direktør Knut Reed i Telenor Satellite Services til Dagens Telecom.

Eksplosjon
Fredag 17. januar eksploderte en Delta 2 rakett under oppskyting fra Cape Canaveral i Florida. Telenors satellitt Thor II skulle skytes opp den 22. februar med en rakett av samme type.Det amerikanske luftforsvaret har satt i gang en granskingskommisjon for å finne årsaken til ulykken.

Utsatt
All oppskyting med Delta 2 rakettene er utsatt til årsaken er funnet. Dette betyr at Telenor må vente med oppskytingen av sin satellitt i minst en måned.
– Erfaringer fra lignende ulykker viser at det kan bli en utsettelse på en til tre måneder. Vi er de første til å beklage denne utsettelsen, sier Reed.

Annonse


Annonse


Annonse