Annonse


Huldt & Lillevik solgt

Det nye selskapet har omlag 70 prosent av norske firmaer som kunder og vel 40 prosent av norske lønnsmottakere får sin lønn via deres systemer.

Solid overskudd
Huldt & Lillevik omsatte for omlag 20 millioner i 1996 og hadde et overskudd på vel 8,2 millioner før skatt. Aas data omsatte for omlag 24 millioner kroner og hadde et resultat etter skatt på 3,4 millioner.

Økt kompetanse
– Vi ser på det som fordelaktig at vi får et bedre og bredere faglig lønnsmiljø, sier daglig leder i Huldt & Lillevik Gunnar Glendrange til Dagens Telecom. Vi får mer kompetanse på lønn for store og kompliserte løsninger.

Bredere faglig miljø
– Vi tror at det på kort sikt at kjøpet ikke vil bety noe særlig for våre kunder. Men gjennom søsterfirmaet Axo får vi større styrke på personell- og adminstrasjonssiden. Og vi får også et bredere faglig miljø på teknologisiden, spesielt gjelder dette for baser og Internett, sier Glendrange til Dagens Telecom.

Annonse


Finsk IT-leder
Tieto-gruppen omsatte for omlag tre milliarder kroner i 1996, og er den ledende IT-leverandøren i Finland. Selskapet satser på å bli ledende IT-leverandør for spesielle segmenter av markedet. Dette gjelder bank og finans, lønns- og personaladministrasjon og skogsindustri.

Markedsledere
– Vi er nå markedsledere i det norske markedet for personaladministrasjon ved hjelp av våre tre selskap AXO-system, Huldt & Lillevik og aas data, sier direktør i Tietos programdivisjon Hannu Niilo-Rämä.
– Vi kan tilby løsninger for bedrifter av ulik størrelse og med ulike krav til komplekse løsninger, og vi kan også bruke våre løsninger i de andre nordiske landene, sier Niilo-Rämä.

Norske oppkjøp
Tieto har vært aktive på det norske markedet det siste året. GC Computer ble kjøpt opp rett før jul. Firmaet leverer produkter innen Internett og Intranett. Axo ble også handlet inn i fjor. Firmaet har program for lønns- og økonomistyring og personaladministrasjon.
TT-Technology har kompetanse på Data Warehousing, og dokumentsystem.

Fortsetter
Tieto varsler at Huldt & Lillevik vil fortsette med samme navn og med samme strategi og ledelse. Aas data forandrer navn til Huldt & Lillevik Kompetanse AS.

Totalt har nå Tietogruppen 124 ansatte i Norge, og en antatt omsetning på 114 millioner kroner i år.

God pris
Ingen av partene vil si hva Tieto-gruppen ga for Huldt & Lillevik. Men det er klart at et selskap med en omsetning på 20 millioner og et overskudd før skatt på 5,9 millioner etter skatt er en ettertraktet partner.
Anslag på verdien av den pakken som Tieto ga for det norske selskapet spriker mellom 30 og 60 millioner kroner.

Annonse


Annonse


Annonse