Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple frir til IBM

Apple Computer har spurt sin hovedkonkurrent gjennom 12 år, IBM, om å produsere bærbare maskiner med Macintosh operativsystem for salg på det amerikanske markedet.

IBM viser en lunken holdning til forespøselen, men Apple har med utspillet vist vilje til drastisk nytenkning med tanke på å få opp markedsandelene, melder USA Today.
IBM løste lisens i fjor på Macintosh-OS og har viderelisensiert dette til blant annet det japanske firmaet Aika som i dag slipper sine første kloninger på det japanske markedet.

Kloningene øker
Det er nemlig helt nødvendig for Apple å snu den dårlige utviklingen, da mange av Mac-kloningen har som forretningsstrategi å satse på oppgradering av eksisterende Macintosh-maskiner.
De fire store Apple-klonemakerne solgte 300.000 maskiner på verdensbasis, noe som utgjør ni prosent av det totale Mac-salget.

Klonemakerne
De fire store klonemakerne er; DayStar Digital, Umax Computer, Motorola, og Power Computing. Motorola alene solgte melom 40- og 50.000 kloninger i løpet av fjorårets to siste måneder, skriver USA Today.