Annonse


TI satser på chips

Texas Instrument Inc. (TI) endrer i disse dager sin forretningsstrategi. I tillegg til å gi opp satsingen på bærbare PC’er slutter selskapet med å fokusere på militærteknologi.

Tap, tap og atter tap har vært pressemeldingene fra Texas Instrument den siste tiden, og selv om salget av militæravdelingen til Raytheon bedret utseende på regnskapsrapportene for fjerde kvartal i 1996 er det liten tvil om at en fokusendring og et primært satsningsområde for TI er helt avgjørende for konsernets fremtid.

Satser på modem
Texas Instrument Inc. vil fremover satse på supply til 56-kbps modem fra U.S. Robotics og søker samarbeid med Amati Communications for teknologien rundt høy-hastighets modemer basert på ADSL.

Et annet satsningsområde er DSP-markedet. I en rapport fra Forward Consepts spås dette markedet en årlig vekst på 33 prosent. Her er det særlig MPEG-dekoding for TV-baserte internett-browsere som spåes en solid fremgang.

Da New York børsen stengte torsdag 23 januar var Texas Instrument aksjen økt med 11 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse