Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor kutter automater

OSLO: Telenor vil bygge om 2.000 telefonautomater på grunn av utstrakt svindel.

– Dersom du putter på et bestemt myntbeløp i en bestemt rekkefølge og siden dunker lett i automaten, så får dupengene tilbake. Etter et par sekunder til er det fritt fram for å ringe til venner på den andre siden av landet, het det i TV2s nyhetssending mandag.

Skifte ut innmaten
Telenor skal skifte ut innmaten i 2.000 myntautomater. Årsaken er at smarte kunder har funnet en metode til å ringe gratis. Ryktene om framgangsmåten spredde seg så raskt at Telenor ikke har sett noen annen måte å løse problemet på enn å endre på telefonene.

Programvaren
– Vi snakker om å skifte ut en liten del av programvaren i telefonen slik at dette ikke skal være mulig, sier Petter Bilden i Telenor.

Stikkord: Mobil