Annonse


Tele-fusjon i Italia

At den statlige telesektoren i Italia skal privatiseres er ikke noen nyhet, det skulle vært gjennomført allerede. Problemet har vært å få tilstrekkelig enighet i de styrende organer til å legge forholdene til rette for privatiseringsprosessen, skriver Financial Times. Blant annet har ikke parlamentet klart å få etablert en regulerende myndighet, som STF i Norge.

Rydde opp i selskapskaoset
Når de to selskapene nå går sammen, er det egentlig snakk om at Telecom Italia blir slukt av Stet. Ordningen er begrunnet ut fra to forhold. For det første har det vært behov for å rydde opp i selskapsstrukturen i Italias tele-verden. For det andre var det skattemessige fordeler med å slå sammen selskapene. Etter nåværende timeplan skal selskapene være slått sammen i Mai – tidligst.

Annonse


Annonse


Annonse