Annonse


Svindel-anklager

Statsadvokaten i New York sa fredag i følge Financial Times at han planlegger å gå til sivilt søksmål mot America Online fordi selskapet har lovt tjenester de ikke er i stand til å levere. Statsadvokater i 20 stater drøftet spørsmålet i Chicago torsdag.

Tredoblet oppkoblingstiden
America Online har hatt en kraftig vekst, og har tilbudt en blanding av online nyheter, underholdning, Internett-tilgang og elektronisk post. Problemet oppstod til fulle da prisstrukturen ved årsskiftet ble endret fra betaling for hver time man brukte tjenesten, og til den nye taksten som er 130 kroner per måned: flat pris.

Den nye prisstrukturen har vært overmåte populær, så populær at selskapets linjer har vært sprengt, med resulterende konstant opptattsignal for de fleste brukerne. Tiden brukerne er oppkoblet mot tjenestene har plutselig blitt tre ganger så lang, fra 30 millioner timer per måned i fjor sommer til mer enn 100 millioner timer i desember i fjor.

I tillegg til denne utviklingen blant de eksisterende brukerne gjør TV-reklamer sitt til at abonnementsmassen øker kraftig. Bare i desember fikk America Online en halv million nye brukere etter en kampanje. Totalt har selskapet åtte millioner abonnenter.