Annonse


Cisco og HP samarbeider

Tanken bak alliansen er åpenbart at ”Sammen er vi sterke”. For i prinsippet handler det om en gjensidig avtale om å bruke og markedsføre hverandres produkter. HP har til hensikt å basere sine løsninger på Ciscos internettverksprodukter og på Ciscos IOS (Internetworking Operating System), mens selskapets kunder skal bli anbefalt å bruke Ciscos nettverksteknologi. Samtidig skal IOS integreres med HPs Unix- og NT.

Cisco vil på sin side bruke HP som sin ”foretrukne” partner når det gjelder teknologiutvikling og EDB. Men avtalen er ikke eksklusiv: Såvel Cisco som HP vil fortsatt samarbeide med andre systemintegratører, programvarehus og andre partnere.

Fire teknologier
De to selskapene skriver i en pressemelding at de først og fremst ønsker å legge vekt på disse teknologiene:
 • Samarbeide om standarprotokoller, så som RSVP, for å sikre at applikasjoner og tjenestenivå blir stabilt og forutsigelig i global nettverk.
 • Samarbeide om protokoller for Internett-sikkerhet, inkludert IP Sec, samt utvikling av integrerte sikkerhets- autorisasjons- og kontotjenester for nettverksapplikasjoner.
 • Integrere Ciscos Gigabit Ethernet-teknologi inn i HPs nye servere i 9000-familien. Utvikle Web-baserte nettverks- og systemadministrasjonsløsninger hvor HPs OpenView og Ciscos CiscoWorks kan fungere sammen.

  Integrere
  I tillegg kommer de to leverandørene til å integrere de respektive nettverksproduktene med hverandre. Man vil eksempelvis finne IOS i HPs AdvanceStack-familie, mens Cisco vil gi plass til en HP-utviklet hub i sin NetBeyond-familie. De to selskapenes supportavdelinger vil øke sin støtte for partnerens produkter.Det er ennå for tidlig å si om dette er nok en allianse i en lang rekke i nettverksbransjen, eller om den faktisk vil få noen betydning for konkurransesituasjonen. Men utgangspuktet er godt nok:

  Annonse


 • Annonse


  Annonse