Annonse


Cinet/Compaq favoritter

Statoil skal ha mellom 10 og 14.000 PCer til sine ansatte.Etter det Dagens Telecom erfarer er Cinet og Compaq/Telenor Bedrift favoritter til å få kontrakten.
Dersom Statoil skulle ha kjøpt mellom 10.000 og 14.000 PCer med printer og internetttilgang/modem, uten kvantumsrabatt ville dette kommet på mellom 136 og 190 millioner kroner.

«Ingen kommentar»
De ansatte i Statoils informasjonsavdeling og IT-avdeling har fått fullstendig munnkurv om saken.
Kjetil Sjøtveit i Cinet vil heller ikke kommentere saken, men uttaler at de er i sluttforhandlinger om storkontaktene og at avgjørelsen etter all sannsynlighet vil foreligge i løpet av kort tid.
Morten Johansen i Compaq vil ikke bekrefte at det er de to selskapene Cinet og Compaq som nå er favorittene, men sier at «de har gjort et godt stykke arbeide så langt».

Flere med i forhandlingene
Flere av de største dataleverandørende blir vurdert av Statoil, og det Dagens Telecom erfarer er Dell, AST og SNI nå ute av kontraktsrunden.
Hewlett Packard (HP) takket nei til å være med, mens IBMs tilbud tidligere ikke nådde opp.

Selvstudium
Medarbeiderne i Statoil skal innen mai inngå en avtaler med selskapet som blant annet innebærer at de ansatte skal gjennomføre et to-årig opplæringsprogram.
Kursopplegget er i hovedsak et selvstudium.

Annonse


Nåværende plattform
Statoil har i dag en blanding av PCer på avdelingene. Etter det Dagens Telecom erfarer er hovedtyngden av maskinparken fra Dell og AST, mens servere er levert av Compaq.
Statoils hovedkontor på Forus utenfor Stavanger leder forhandlingene for de skandinaviske landene.

Kompetanseheving
– Utgangspunktet for den unike PC-avtalen er at utviklingen skjer stadig raskere på dette markedet, og det blir stadig viktigere å viktigere med økt kompetanse innenfor området, sier informasjonssjef Ådne Bratthammer i Statoil Norge til Dagens Telecom.

Skattetrøbbel?
– Vi har hatt skatteeksperter, rådgivere og revisorer til å vurdere hjemlån av PCer. Vi mener at medarbeiderne ikke blir skattepliktige av datautstyret, sier Bratthammer.
– Vi er forberedt på å teste saken i forhold til skattemyndighetene, og skulle vi mot forventning tape, vil konsernet ta støyten, sier Bratthammer til Dagens Telecom.

Annonse