Annonse


Billigere Alpha-servere

I fjor var det PC-divisjonen som skulle øke salgstallene. Det greide den også, og selskapet endte med et overskudd i siste kvartal i fjor på omlag 205 millioner kroner. Forrige kvartal gikk med underskudd, og skylda for at verden nå har blitt et bedre sted å være gir Digital til bedre PC-salg – også i Norge.

Fornøyd med salget i Norge
– Vi er svært fornøyde med PC-utviklingen her i Norge, sier administrerende direktør Tom Scharning. Han forteller at det er satsingen på servere og Pentium Pro-maskiner til den krevende delen av markedet som har slått til. PC-divisjonen har også inngått flere store avtaler med norske bedrifter, i følge Scharning.
Selskapet rapporterer i en pressemelding om økt ordreinngang på servere, både når det gjelder Intel-baserte og servere basert på Digitals egne Alpha-prosessorer. Også omsetning av NT-servere økte i siste kvartal, med 25 prosent.

Rå kraft
Digitals AlphaServer 4000 5/300, som selskapet påstår er det første middelstore systemet som tilbyr VLM (very large memory) prises nå til 308.500 kroner med 518 megabyte 64 bit minne. Dette er en reduksjon av prisen på 47 prosent i følge Digital.
Årsaken til prisreduksjonen er oppgitt å være både effektivisering av produksjonen og særlig lavere priser på minnebrikker, som utgjør en stor del av prisen på slike maskiner.

Selv om selskapet presiserer at de ikke er ute etter å starte en priskrig, slår de i samme pressemelding fast at de nye prisene vil åpne nye markeder for Digital.

Annonse


Større marked
Priskuttene vil også gjøre de kraftige Alpha-systemene tilgjengelige for bredere lag av markedet der man tidligere ikke har sett seg i stand til å investere i komplette UNIX 64-bit løsninger som benytter VLM, skriver selskapet i en pressemelding. Den nevnte AlphaServer 4000 5/300 benyttes særlig til Internett- og intranett-løsninger og som databaseserver. Den kan ta to prosessorer og håndtere fire gigabyte 64-bit VLM64.
For Digitals flaggskip AlphaServer 8000-serien er prisreduksjonene mer beskjedne med “bare” opp til 20 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse