Annonse


Nettbedragerier øker

De svenske tabloidene Expressen og Aftonbladet innrømmet at det ikke var behov for to så like aviser og gikk sammen.

Sant? Nei!
Men det sto på Aftonbladets hjemmeside. Med en fargesprakende logo for det angivelige nye bladet AftonExpressen på topp. Det var en hacker som hadde trengt inn på Aftonbladets hjemmeside, og byttet ut innholdet. Og det finnes flere eksempler.

Datainnbrudd øker
– Den typen datainnbrudd som øker mest er sabotasje av hjemmesider og økonomisk bedrageri, sier kriminalinspektør Bo Norgren ved rikskriminalens avdeling for datakriminalitet, til den svenske nettavisen Dagens IT. Ifølge Norgren er det strømmet inn flere anmeldelser i det siste.

Teste datasikkerhet
Spray – et byrå som leverer tjenester og sider for World Wide Web – ble kjent for en kampanje som gikk ut på at selskap kunne teste sin egen datasikkerhet – og leie en hacker. Nå har selskapet blitt utsatt for utpressing.
En av de innleide hackerne truet med å sabotere Spray og selskapets kunder, om han ikke fikk penger. Saken er anmeldt.

Annonse


Annonse


Annonse