Annonse


AppleShare IP-fokusert

Også Apple har forstått at fremtiden heter TCP/IP. Derfor er selskapet nå i ferd med å gjøre ferdig den nye versjonen av AppleShare, som har fått navnet AppleShare IP 5.0 og som er et produkt som forener gamle AppleShare med Internettstandardene.

Ikke klar over
Enkel bruk og enkelt oppsett har vært blant fordelene med tidligere versjoner av AppleShare – og det prøver åpenbart Apple å beholde i den nye versjonen: Tidligere har Apples brukere stort sett ikke vært klar over – og ikke behøvd være klar over – at noe sånt som kommunikasjonsprotokoller eksisterer og er nødvendig for å få ting til å fungere hvis filer eller skrivere skulle deles.
Den nye versjonen skal beholde sine gamle fil- og utskriftsfunksjoner samtidig som man får adgang til nettet, e-post og FTP (File Transfer Protocol).

Småbedrifter er målgruppen
Målgruppen for den nye versjonen av Appletalk er først og fremst småbedrifter og avdelinger i større konserner. Brukerne kan beholde vanlig Macintosh brukergrensesnitt, samtidig som de kan utnytte TCP/IP som transportprotokoll.
Men Apple gjør det klart at selskapet ikke kommer til å profilere produktet som en skuddsikker Web-tjener for store Internett-applikasjoner. Men den skal fungere utmerket i mindre sammenhenger og for intranett. For Web-tjenere med større trafikk skal Apple Internet Server Solution være løsningen.

Enkel i bruk
Enkel og fleksibel bruk er i følge Apple det viktigste argumentet for å velge produktet. Brukerne har for eksempel flere muligheter når de skal velge en AppleShare IP 5.0 server: De kan taste inn serverens adresse (URL), de kan markere serveren i Velger (Chooser) på Macintosh-skrivebordet, eller de kan dobbeltklikke et Alias på skrivebordet. Brukerne vil få tildelt slike Alias (med både AppleTalk- og TCP/IP-informasjon) av nettverksadministratoren.
Administratoren vil forøvrig kunne holde kontroll over hele nettet ved hjelp av en sentral, OpenDoc-basert styringsmodul som har fått navnet OpenAdmin. Alle brukernavn og passord vil bli lagret i en sentral fil kalt ”Users & Groups”.

Krever PowerMac
I Web-tjeneren vil man finne støtte for CGI (Common Gateway Interface), mens e-post-serveren vil støtte POP (Post Office Protocol) og SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). I tillegg følger også en FTP-server med. Print-serveren vil støtte inntil 30 skrivere. For å kjøre AppleShare IP 5.0 Server må man ha en PowerMac (PowerPC 601, 604 eller 604e prosessor) Macintosh OS 7.6 (som følger med) Open Transport 1.1.2 (følger med), minst 24 MB RAM, minst 10 MB tilgjengelig harddisk-plass og en CD-ROM-spiller.

Annonse


Annonse


Annonse