Annonse


Ucom-suksess

Med et slikt salg er Ucom klar markedsleder på lommeterminaler i Norge. Det finnes bare to konkurrenter – HP med sin OmniGo og Nokia Communicator. Og ingen av dem har solgt tilnærmelsesvis i den størrelsesorden som Psion har gjort.

Omsatte for 50 millioner
– Vi satser stort på Psion. Spesielt er brukergrensesnittet godt på lommemaskinen. Vi kommer med flere interessante nyheter ut over våren. Ucom økte salget kraftig ifjor. Bedriften omsatte for 50 millioner kroner – 11 millioner mer enn året før. Antall ansatte ble økt fra 12 til 24 personer, sier salgs- og markedsdirektør Lars Sandtorv til Dagens Telecom.
Ucom har fire hovedprodukter: Lommeterminaler, ISDN-testutstyr, modemer og strekkodeutstyr. Sandtorv legger ikke skjul på at lommeterminalene er den mest lønnsomme businessen.

Mobilvennlig
Du kan enkelt bruke dagens Psion sammen med mobiltelefon. Ucom har et nært samarbeid med Ascom som nylig kom med en telefon med innebygd PCMCIA-kort for kommunikasjon slik at det eneste du trenger er en ledning mellom Psion og telefonen.

Telenor-samarbeid
Ucom arbeider nå også tett sammen med Telenor Mobil for å utvikle en skreddersyd løsning for e-post og Internett-tilknytning. Løsningen er nå i en avsluttende testfase.Ucom solgte ifjor 35 000 modemer.
Selskapet er et 100 prosent eid Eltek-selskap.

Annonse


Annonse


Annonse