Annonse


Tele2 billigst på mobil

Det er Finansavisen som bringer nyheten om Tele2s nye priser, etter at vår søsterpublikasjon Telecom Revy i går torsdag konstaterte at NetNet presset prisene fra fast-telefon til mobil ned til 2,34 kroner per minutt.

Tele2 bryter nå to-kronersgrensen på det som på fagspråket kalles mobil terminert, altså å ringe fra fast-telefon til mobil. Deres pris er 1,94 kroner per minutt, men bare til bedriftskunder.

Avtale med Netcom
I følge administrerende direktør Morten Neeb i Tele2, har selskapet inngått en direkte avtale med Netcom. Tele2s eiere, svenske Netcom Systems eier også 25 prosent av Norske Netcom. Neeb har ikke en tilsvarende avtale med Telenor Mobil, men ønsker en avtale. Likevel blir prisen for å ringe til Telenor Mobil-abonnenter den samme, på grunn av det Neeb kaller kjøp av telekapasitet på det internasjonale markedet.

– Det ble ringt for omlag 1,5 milliarder kroner til mobiltelefoner i Norge i fjor. Det er omkring 15 prosent av det totale telefonimarkedet. For mange er 20 prosent av teleutgiftene knyttet til samtaler til mobiltelefon, sier Neeb til Finansavisen.

Annonse


Selv om Tele2s tilbud i dag bare går til bedriftskunder, regner Neeb med å kunne gå ut til bredere lag i 1998 når liberaliseringen av teletjenestene gjennomføres nesten fullt ut.

Se også artiklene:

  • Se også: «Prisbombe»

  • Se også: «Hva får mobiloperatørene»

    Annonse


  • Annonse


    Annonse