Annonse


Nye Mac-modeller

Mac møter konkurransen fra klonene med å levere stadig nye modeller med toppete spesifikasjoner.

I februar vil toppmodellen 9500 bli erstattet med 9600. Denne maskinen vil bli tilbudt i versjoner med både en og to 200 mhz 604e prosessorer.

8500 erstattes av 8600. Maskinen får inn- og utgang for video. Også denne maskinen skal ha en 604e prosessor med 200 mhz hastighet.

Mer brukervennlige
De nye modellene 9600 og 8600 blir nye versjoner av Apples kjente tårnmodeller. Disse har vært kjent for å være svært lite brukervennlige når man skal inn med mer maskinvare. Tilgangen til hovedkort og til å sette inn mer hukommelse blir lettere.

Annonse


Ytterligere spesifikasjoner for maskinene ventes å bli: 32 megabyte RAM, 12 x CD-spiller. På noen markeder ventes det at maskinene vil bli utstyrt med Iomegas Zip-stasjoner.

Performa
Dårlig salg av Performa-maskiner i julesalget var Apples forklaring på underskuddet i fjerde kvartal. Og selskapet har kommet med selvkritikk for å ha satset på billigmarkedet.

Men Apple satser på å lansere nye og raskere Performa modeller i andre kvartal. Enkelte modeller vil bli utstyrt med 3D-videokort og andre med DVD-spillere. Standarden ellers vil være 12x CD-Rom.

Ryktene sier at det kommer en 250-mhz Performa 6500 med 3D-grafikk i begynnelsen av april.

Annonse


Annonse


Annonse