Annonse


NDS for Windows NT

Novell Workstation Manager er navnet på det nye NT-produktet som gjør det mulig å administrere NT-baserte arbeidsstasjoner ved hjelp av NDS. Programvaren er nå tilgjengelig på Internett som såkalt åpen betaversjon, melder Telecom Revy.

Brukbart argument
Novells hovedargument for NWM er at den gjør det unødvendig å bruke NTs domener (server domains) for å styre et NT-basert nett. Novell mener at NDS er klart mer fleksibel i bruk samtidig som man enkelt kan styre mye større nettverk når man bruker NDS i stedet for domenene.
Tidligere har NDS kun vært tilgjengelig for Novells NetWare 4.x, eller for Novell InternetWare.

Lang rekke produkter
For Novell er Workstation Manager det foreløpig siste produktet i en serie som sikal frigjøre selskapet fra sin tidligere avhengighet av NetWare, først og fremst ved å gi utstrakt støtte for Microsofts Windows NT.
I produktserien finnes InternetWare Client for Windows NT, sammen med Novell Application Launceher, som skal gjøre det enklere å bruke klienten. Novell Domain Host Configuration Protocol Server vil sørge for å dynamisk tildele TCP/IP-adresser.

Lettere tilgjengelig
ManageWise agent for Windows NT gjør det mulig å administrere IntranetWare og NT fra ett og samme sted, mens GroupWise 5.0 for NT er serverprogramvaren som gjør GroupWise tilgjengelig for en lang rekke forskjellige maskinvareplattformer.
I tillegg vil det senere i år bli et felles synkroniserings- og brukeradminstrasjonsverktøy for NDS og Windows NT, for de brukerne som ønsker å kombinere Windows NT med IntranetWare, men som ikke ønsker å forlate NTs domener til fordel for NDS, skriver ukeavisa Telecom Revy.

Annonse


Annonse


Annonse