Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mac oppgraderer

Apple lanserer en ny oppgradering av operativsystemet sitt denne uken. System 7.6 skal snart være tilgjengelig hos amerikanske forhandlere.

Det er noe forvirring om når Apple skal levere sin neste oppgradering av operativsystemet. I følge CNET skal Apple på sin hjemmeside ha gitt beskjed om at System 7.6 er tilgjengelig fra 31. desember, og ganske raskt ha fjernet oppslaget. Kilder innen Apple skal ha sagt til CNET at programmet kan leveres fredag.

Strategi
Mange brukere ser lanseringen av System 7.6 som en bekreftelse på at Apples strategi tar vare på dagens brukere, og at selskapet ikke bare arbeider med overgangen til et nytt operativsystem.

Uavhengig av program
Nyheter på System 7.6 er Apples hjemmestrikkete program CyberDog og OpenDoc.

OpenDoc tillater at forskjellige filtyper kan brukes i samme dokument – og bruker enkle drivere for å klare dette. Det er ikke nødvendig med tekstbehandler for å se tekstfiler, regneark for å se tabeller eller egne program for lyddokumenter eller billedfiler.

CyberDog er et Internettprogram som er forberedt for OpenDoc.

Høyt tempo
Apple varsler at de vil oppgradere systemet hver sjette måned. I juni ventes en versjon med kodenavnet Tempo. Her er det meningen at Finder skal få ekte multitasking.