Annonse


Hva får mobiloperatørene

Oppstartsavgiften på 40 øre for både Telenor Mobil og NetCom går til Telenor Privat for å koble opp samtalen. I tillegg tar Telenor Nett en andel for bruk av sitt nett. Ingen i Telenor som Telecom Revy har vært i kontakt med ønsker å uttale seg eksakt om hvor mye dette er, men i følge Telenor skal beløpet være tilnærmet likt for både NetCom og Telenor Mobil.

45 prosent til Telenor
I følge NetComs informasjonssjef Per Bjørkum, går 86 øre av deres takst på 2,91 til Telenor Nett. Hvis det stemmer at beløpet som trekkes er det samme for begge operatører betyr det at opp til 45 prosent av prisen du betaler for å ringe fra fastnett til mobil går til fastnettoperatøren Telenor. I klartekst betyr dette også at Telenor Mobil får inn 1,54 kroner per minutt, mens NetCom tar hele 2,05 kroner for hvert minutt du ringer fra fast-telefon til mobil.

  • Se også: «Prisbombe»