Annonse


Anne på navnetoppen

Statistisk sentralbyrå har lagt ut sin navnestatistikk for 1996. På samme webtjeneste (http://www.ssb.no/www-open/litt_av_hvert/ ) er det også mulig å finne ut hvor mange som har samme navn.

Et raskt søk viser at følgende kvinnenavn er mest brukt i dag: Anne (67.650 stykker!), Inger, Kari, Marit og Liv.

Nye navnemoter
Men det varer ikke lenge. 1996-generasjonens mest populære jentenavn var Julie, Ida, Marie, Karoline, Ingrid og Camilla. Av de tre mest vanlige navnene i dag var det bare Anne som var på lista, langt nede på en 29 plass.

24,4 prosent av jentene har mer enn ett fornavn. Det desidert mest brukte «annetnavn» er Marie som er brukt 698 ganger. Den mest brukte kombinasjonen har vært Ida Marie som er brukt 57 ganger. 23,5 prosent av guttene har flere fornavn. På denne toppen ruver André alene med 650 innslag.

Annonse


Kombinasjon for Ole Kristian
De mest brukte kombinasjonene har vært Ole Kristian og Ole Martin, som har vært brukthenholdsvis 67 og 60 ganger.

Størst framgang siste år hadde navnene Amalie, Ingrid, Malin, Anna og Julie. For guttene følger navnene Sander, Mathias, Sebastian, Magnus og Tobias.

Men er alt like lett å stole på? Et raskt søk sa at det er 62.988 med etternavn Hansen og 6198 som heter Hanssen og det kan vel høres rimlig ut. Bjørn Hansen er det 821 stykker av. Men et lite søk på mitt eget etternavn ga svaret 697 stykker. Jeg er ganske sikker på at dette er en bom på 689 personer.

Annonse


Annonse


Annonse